Wat is een simlock

Een simlock is een beveiliging op het toestel aangebracht door een provider. De reden van het aanbrengen van een simlock door een provider is ervoor om te zorgen dat het toestel gebruikt gaat worden met hun eigen netwerk. Op deze worden soms toestellen goedkoper aangeboden omdat providers ervan uit gaan dat ze gaan verdienen op de belkosten.

Heeft u een telefoon met een simlock?

Indien u een toestel heeft die niet simlock vrij is kunt u deze simlock vrij laten maken. Op het moment dat u kunt aantonen dat het toestel ouder dan een jaar is dan kunt u via de betreffende provider unlock-codes aanvragen. De provider is verplicht deze unlock-codes te verstrekken, hiermee kunt u zelf de simlock verwijderen. Daarna kunt u het toestel gebruiken met elke provider die u wilt.

Kan ik ook elders mijn simlock verwijderen?

Indien u geen aanvraag bij de provider wilt doen dan kunt u er ook voor kiezen om de simlock te laten verwijderen door een derde partij. In elke stad vind u wel een winkel die tegen betaling een simlock kan verwijderen. De kosten zijn meestal tussen de 10 – 25 euro per toestel. Sommige toestellen zijn iets moeilijker en kosten meer tijd dan de andere.